Mosonmagyaróvári diákok zarándoklata Máriakálnokra

dsc_1513

Szeptember 8-án – a hagyományt követve – ismét elzarándokoltak a mosonmagyaróvári és a hédervári piarista diákok a máriakálnoki kegyhelyre.

Piarista atyák vezetésével a magyaróvári diákok elöszőr 1946-ban zarándokoltak el a közelben fekvő máriakálnoki kegyhelyre. Ezt a hagyományt elevenítették fel a néhány éve a mosonmagyaróvári és hédervári piarista iskola pedagógusai és diákjai.

Szeptember 8-án, szerdán, Szűz Mária születésének ünnepén, amely a kegytemplom búcsúja is, közel 700 diák sok szülővel kiegészülve kerékpáros zarándoklaton vett részt.

A rekollekciós nap kezdetén bűnbánati liturgiához kapcsolódóan, tanév eleji gyónásukat is elvégezhették a tanulók, majd az udvari közös imádságot követően biciklikkel indultak a szomszéd település zarándokhelyére.

Az ünnepi szentmisét Bodó Zoltán óvári esperes-plébános mutatta be, aki felhívta a figyelmet arra, hogy egész életünk zarándoklat, melynek célja az Istenhez történő megérkezésünk. Kiemelte, hogy a megtett utunk kettős természetű, hiszen közelebb kell vinnie bennünket önmagunkhoz is és a világ Teremtőjéhez is. Az imádságban az egyéni szándékok mellett megfogalmazódott a közösség békevágya is.

Piarista Gimnázium, Általános Iskola ás Óvoda – Mosonmagyaróvár